Sevgili Şenel,
Sana okuyamayacağın bir mektup yazacağım hiç aklıma gelmezdi. Seni hiç olmazsa 50 yıldır tanırdım. Anneme ''abla”, büyükbabama da "amca" derdin. Zannedersem, üniversiteye gittiğin yıllar Bartın uzak olduğundan Moda'da, büyükbabamda kalırdın. O da fizikçiydi; sıfırcı Mücteba diye anılırdı. Acaba sizin aileye ’Yıldızdoğdu’ soyadını o mu yakıştırdı dersin? Sanki astrofizik okuyacağın belli imiş.
İkimiz de 1947 yılının çocuklarıyız. Pek sık görüşememize rağmen buluşmalarımız her zaman güzel olmuştur.
Bartın'da doğdun, ama seni İstanbul'da tanıdım. Ara sıra görüştük, yatılı öğrenci olarak okuduğun Kandilli Kız Lisesi'ni 1965 yılında bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi, Fen Fakültesi'nde fizik okudun. Mezun olduğun yıl 1969’du. O yıl çekilmiş güzel bir resmin var bende.
Sonra uzun bir zaman görüşemedik. 1970 – 76 arasında İngiltere'de ve İtalya'da araştırmalar yaptın, aynı zamanda bulunduğun ülkelerin dillerini de öğrendin. Doktoran için gerekli deneysel çalışmaları Padova'da Asiago Rasathanesi'nde tamamladın. 1979 yılında Ispra'da "Güneş enerjisinde kullanılan selektif yüzeyler" ile ilgili araştırmalarda bulunduğun sırada Mehmet ile beraber seni ziyaret ettiğimizi hatırlıyorum.
1982 yılında doçent oldun. 1984 yılında Basel Üniversitesi'nin davetlisi olarak İsviçre'ye araştırma yapmaya geldin. O sırada seninle yine buluştuk. Hayvanat bahçesinde resimlerimiz var. 80'li yıllarda çoluk çocuğa karışmıştık artık. Oğlun Emir'le beraber bizi Zürich'de ziyaret etmiştiniz.
1985 yılında meslek arkadaşlarınla beraber Yıldız Teknik Üniversitesi’nde VII. Ulusal Fizik Kongresi'ni düzenledin. 1989 nisanında profesör unvanını alarak 1991 eylülünde 'Yüksek Enerji ve Plazma Anabilim Dalı' profesörü oldun. Ama bu 2 yıllık süre içerisinde Riyad'da, Kral Saud Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yaptın. Riyad'dan dönmüş olduğun sıra bir gün beraberce Fenerbahçe'de kahvaltı etmiştik. Güzel bir gündü, hiç aklımdan çıkmaz. O sırada çalıştığın Yıldız Teknik Üniversitesi'nden istifa edeceğini ve eşin Hayri'nin halen Saudi Arabistan'da çalışıyor olduğundan Riyad'a döneceğini söylemiştin. Riyad'dan dönüşün 1996'yı buldu. Geldiğinde tekrar Yıldız Teknik Üniversitesi'nde öğretim üyesi oldun. 2000 yılına kadar değişik görevler aldığın bu okulu bırakarak Doğuş Üniversitesi'ne geçtin. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği gönüllüsü oldun.
Şenelciğim, o aile resmindeki kişilerle, bilsen, seni ne kadar özlüyoruz!
Hızlandırıcı proje toplantısı için Atlas Jet şirketinin KK 4203 numaralı uçuşu ile 30 Kasım 2007 günü sabaha karşı yola çıkan Şenel Boydağ, İsparta Süleyman Demirel Havaalanı'na varamadı. (Fatma Erbudak)